воскресенье, 4 ноября 2012 г.

A 13-ea Biennale de la Veneţia, expoziția în imagini



Expoziția care s-a deschis pe data de 29 august, a fost organizată sub conducerea de arhitectul britanic David Chipperfield, la care participă 69 proiecte realizate de arhitecţi, fotografi, artiști, critici şi cercetători din întreaga lume şi se bazează pe tema de Teren Comun.

"Prin tema din acest an, Teren Comun, ne întoarcem la discuții despre arhitectura,", a declarat Preşedintele Biennale Paolo Baratta. "Oferind publicului o şansă să se uite în interiorul arhitecturii, să analizeze şi discopere ceva ce poate fi întrebat despre arhitectură [şi] că ceva diferit este posibil.".
De peste un secol, Biennale de la Veneția a fost o instituţie culturală, datând din 1895 când s-a organizat prima expoziţie de artă Internațională. În ultimii 30 de ani, sa dat atenţie sporită la eveniment Biennale de arhitectura, începînd cu prima expoziţie din anul 1975.
Casetă de prezentare a acestui an a fost pusă sub conducerea de arhitectul britanic David Chipperfield, şi este completată de 55de  participanţii naţionali. Ocupînd peste 10.000 metri pătraţi (107,639 metri pătraţi), la pavilioanele internaţionale la Giardini, la spaţiul de expoziţii la Arsenale în Veneţia, Italia. Evenimentul este un paradis arhitectural şi de viziuni creative a viitorului.
"Italia rămâne casa spirituală de arhitectură,", a spus Chipperfield. "Aici vom putea înţelege pe deplin importanţa de clădiri nu ca ochelari individuale dar ca manifestari de valori colective şi ca setarea vieţii de zi cu zi [...] Cu aceasta idee în minte, am fost inspirat să direcționez acest Biennale spre preocupările de continuitate, context şi de memorie [...] şi pentru a aborda lipsa aparentă de înţelegere care există între profesie şi societate."
A 13-ea Expoziție de Arhitectură Internațională este deschis publicului pînă Duminica - 25 noiembrie.

























Комментариев нет:

Отправить комментарий