суббота, 3 ноября 2012 г.

Sisteme hibride


Utilizarea sistemelor care acumulează, combinînd energie solară şi  vînt au fost posibile datorita evoluţiilor tehnologice recente.  Ei sunt integrate cu uşurinţă în multe case şi deseori sunt legate cu un sistem de baterie de backup, care asigură securitatea energetică.

Acest sistem de energie regenerabilă are numeroase beneficii pozitive pentru proprietarii de case. Principalul printre ei sunt:
A) producerea consecventă de energie
B) Ocupă puțin spațiul pentru instalare



Există o corelaţie de energie naturală, negativă  între soare şi vânt : când unul este mare, celelalte tinde să fie scăzut. Diferenţa este mai evidentă între zi şi noapte. Cu toate acestea și pe o scară mai mare, modificări de sezon sunt la fel de importante. Zile mai scurte şi mai mare viteza vânuitului cînt se limitează producţia de energie solară, iar în timpul lunilor de vara, se acumulează energie solară.
Aceşti factori reprezintă avantaj atunci când este un sistem de baterie de rezervă.  În acest tip de sistem, energia stocată în bateriile trebuie să fie alimentată mai des decât ceea ce este realizabil cu un sistem doar solar. Acest lucru este valabil mai ales în locaţii cu extremă variaţia sezonieră.
De asemenea, proprietarii de case beneficiază prin producerea de surplusul de energie, care nu numai păstrează facturile de energie de la zero, dar pot fi adesea vândute înapoi la grila pentru un profit net!

Luate împreună soare și vînt, sistemele hibride atrag atenția celor care sunt în căutarea alternativelor pentru minimizarea costurilor de producţia a energie şi spaţiu. Pentru proprietarii de case, aceasta este o preocupare majoră. În timp ce urmarea mișcarii verde este un mare gol, multe case au spaţiu limitat pentru a instala sistemul propriu sau pur şi simplu nu doresc ca un sistem de energie regenerabilă să umbrească casa lor, ca în cazul sistemului de energie solar urbangreenenergy.com.
Zona necesare pentru instalsrea matricei de panouri solare, creşte aproape proporţional cu puterea de ieşire.

De exemplu, un sistem solar de două kilowaţi necesită de două ori mai mult spaţiul de un sistem de un kilowat. Pentru energia de vînt, totuşi, spaţiul necesar creşte doar marginal. Spațiul este necesar pentru baza turnului și numai la nivelul solului. Chiar comparînd cît spațiu  este necesar pentru turbina întreaga, o turbina standard, de patru kilowaţi , necesită aproximativ 25% din spaţiu ca un sistem solar echivalente.



Комментариев нет:

Отправить комментарий